Pilates is er voor iedereen die actief bezig wil zijn met zijn lichaam. Voor jong, oud, vrouw, man, fit of niet fit, een effectieve en veilige methode die door iedereen beoefend kan worden, ongeacht het fysieke niveau of een eerdere bewegingservaring. Pilates is voor iedereen!

Zelfs als je het geloof in lichamelijke beweging bent kwijtgeraakt; is het herkenbaar dat je alles probeert om ‘lekker in je vel te komen’, maar je afhaakt omdat alle inspanning uiteindelijk leidde tot frustratie?

En daarom is Pilates ook geschikt voor jou! Niets afbeulen en frustreren, ‘in balans’ is het motto!

Pilates is mogelijk en veilig tijdens en na de zwangerschap. Is een veilige manier om te revalideren. Blijkt zeer doeltreffend als therapie voor rug-, nek-, schouder-, gewrichts- en houdingsklachten. Is krachtig genoeg als trainingsmethode voor (top)sporters en dansers.

Bij de behandeling van klachten aan het bewegingsapparaat, is het van groot belang om verkeerde bewegingspatronen te herkennen. Bij klachten die lang aanwezig zijn, ontwikkelt het lichaam verkeerde bewegingspatronen, zodat sommige spiergroepen overbelast raken en andere spiergroepen verzwakken.

De gedachte en soms het advies om bij klachten alleen maar te gaan sporten of fitnessen is daarom niet juist. Immers het foutieve bewegingspatroon wordt simpelweg herhaald waardoor in veel gevallen er juist een toename van klachten ontstaat.

Door het weer in balans brengen van je lichaam, ben je dan weer in staat een normale manier van bewegen te ervaren.

Pilates is zacht van aard, maar niet zo eenvoudig als het lijkt. Het is een aangename manier van bewegen, vooral geschikt voor mensen die lekker in hun vel willen zitten, maar liever niet via een kamikaze-workout.

Ga jij de uitdaging aan om je lichaam weer in balans te brengen met Pilates?